Kunst uit Oostenrijk
21 mei 2006 t/m 02 juli 2006

Zondag 21 mei om 15.00 uur is er een feestelijke opening van de expositie van de Oostenrijkse kunstenaar Anton Kitzmüller.

Anton Kitzmüller

Anton Kitzmüller is in 1966 in Linz / Oostenrijk geboren. In 1989 studeerde hij af aan de Hochschule für angewandte Kunst in Wenen af. Sinds die tijd werkt hij als kunstenaar. Aanvankelijk exposeerde hij in verschillende steden in Oostenrijk, maar als snel had hij belangrijke tentoonstellingen in München en New York. Zijn werk is in verschillende internationale galeries te zien en maakt ook deel uit van verscheidene belangrijke verzamelingen.

Zijn werk is realistisch, maar met een vervreemdende ondertoon. Het gaat hem daarbij niet om de voorstelling, maar om het creëren van de sfeer. Hij registreert en schept daarna een eigen werkelijkheid. De leegheid van de interieurs werkt uitermate vervreemdend, maar fascineert tegelijkertijd. Het zijn sfeerplaatjes, die lijken te komen uit een tijd die voorbij is.

Hij heeft de techniek van het schilderen volledig in de vingers. In zijn werk zien we de invloed van de oude meesters, maar ook van de klassieke modernen. Hij werkt...

De werken in deze expositie diapresentatie

GALERIE DE VIJF EIJKEN
Parkstraat 45
6828 JD Arnhem
tel. 026-3511004
galerie@devijfeijken.nl