Najaarsexpositie van Peter Schenk
12 november 2006 t/m 17 december 2006

Afgelopen zondag 12 november werd  de najaarsexpositie geopend van Peter Schenk . Het was een druk bezochte happening, waarbij Peter Schenk gloedvol over zijn kunstwerken vertelde. Er zijn 20 werken van Schenk geexposeerd, waaronder vier werken in groot formaat(200 x 220 cm en 150 x 350 cm), die niet in ieder interieur zullen passen, maar het zeer goed doen in kantoorruimten, entrees en bedrijfshallen. Daarnaast is genoeg werk met kleiner formaat. In ieder geval de moeite van het bezichtigen waard. U kunt de  expositie nog bezichtigen tot en met 17 december. Als de openingstijden u niet zo goed uitkomen, kunt u altijd een afspraak maken voor een ander tijdstip 's avonds of overdag. U bent van harte uitgenodigd. 

Peter Schenk

curriculum vitae

Peter Schenk (1944) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst te Rotterdam en aan de Rijksacademie voor Beeldende kunsten in Amsterdam.

Deborah Berkeljon, kunstrecensent, schreef over hem: “Het oeuvre van de kunstenaar Peter Schenk (1944) is omvangrijk en zijn signatuur onmiskenbaar. Op het doek componeert hij ruimtelijke grondpatronen met daarover specifieke bewegingen in verf en textuur. Daarop laat hij, in een rauwe pure energiegolf, een emotie los. Zijn werk is gelaagd, spiritueel en poëtisch.
Door de kleur en kracht enerzijds, maar ook door zijn monochrome warme tinten en witten met een meer ingetogen uitstraling anderzijds, maakt het werk van Peter Schenk emotie los.”

De werken in deze expositie diapresentatie

GALERIE DE VIJF EIJKEN
Parkstraat 45
6828 JD Arnhem
tel. 026-3511004
galerie@devijfeijken.nl