Dike Hof en Krin Rinsema
01 april 2007 t/m 13 mei 2007

Vanaf 1 april tot en met 13 mei is werk te zien van Dike Hof en Krin Rinsema. Een spannende combinatie van beelden, neon-objecten, schilderijen en grafiek.

De galerie is zowel de eerste als de tweede paasdag geopend. U bent van harte uitgenodigd.

Dike Hof

curriculum vitae : Dike Hof werd geboren in Vlaardingen (1954). Zij heeft haar opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Na de academie heeft zij haar kunstenaarsschap gecombineerd met lesgeven in beeldende vorming op de middelbare school.

Sereen, poëtisch, aards. Het zijn drie begrippen die heel goed passen bij het werk van Dike Hof. Meestal werkt ze in brons, maar ook met staal weet zij zich heel goed uit te drukken. Dike Hof gebruikt de menselijke vorm als uitgangspunt. De beelden zijn echter geen registratie van de werkelijkheid, maar een weergave van de emotionele essentie van de mens. Soms worden ledematen alleen maar gesuggereerd omdat zij niets toevoegen aan het beeld en is de stilering compleet. Daardoor komt het werk los te staan van plaats en tijd. Wat rest is de verstilde emotie.De sculpturen van Dike vertellen hun eigen verhaal. En de kunstenaar laat dat ook zo. Ze schuwt grote woorden en ongepaste pretentie.

 'Een...

Krin Rinsema

Opleiding
- Hogeschool voor de Kunsten, richting autonome kunst.  Arnhem

Krin Rinsema is schilder en grafisch kunstenaar. De grafische en schilderkunstige uitdrukkingsvormen benut zij om eigen ervaringen en gevoelens te spiegelen in haar waarneming van gelaatsuitdrukking en lijfelijke expressie van anderen. Daarbij gaat zij extremen niet uit de weg. Zij zet krachtige middelen in om de beoogde uitdrukking te bereiken. Zij experimenteert met grafische technieken, wijkt bewust af van de voorgeschreven werkwijzen, mengt diep- en hoogdruk procedé's en laat splinterend hout en gekraste platen effectief hun werk doen.

Exposities o.a. in:
Museum Henriette Polak, Zutphen
Zuidhollandse Grafiek Manifestatie, Den Haag
Grafiek Biennale, Luik
Galerie de Rog, Grave
Galerie Jansen en Kooy, Warnsveld
Galerie Stills, Nijmegen Jaski, Antwerpen

Galerie de Vijf Eijken, Arnhem
Museum Belvedere,...

GALERIE DE VIJF EIJKEN
Parkstraat 45
6828 JD Arnhem
tel. 026-3511004
galerie@devijfeijken.nl