Lambert Oostrum met schilderijen en werken op papier
20 mei 2007 t/m 01 juli 2007

Van 20 mei tot en met 1 juli 2007 exposeert Lambert Oostrum in onze galerie.

Lambert Oostrum (1-4-1955) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, afdeling schilderen, tekenen, ontwerpen. Hij behaalde in 1986 zijn diploma en is sindsdien als kunstenaar werkzaam. In 1987 behaalde hij de eerste prijs van de Alfons Blomme Prijs. 

Hiij schilderde aanvankelijk abstract, maar de laatste jaren is hij zich meer en meer gaan toeleggen op meer figuratief werk. Hij schildert en tekent wat hem boeit. Mensen, landschappen, naaktstudies, momenten uit een film of zomaar een persoonlijke beleving. In het proces van schilderen zoekt hij naar manieren om deze beelden gestalte te geven. De keuze van de materialen en het soort drager spelen daarin een belangrijke rol. "Het is als een reis. Ik maak gebruik van wat ik tegenkom en al spelende ontdek ik dingen en reis ik verder."

Hij exposeerde onder andere in het Alfons Blomme Museum in Roeselare, Belgie - Galerie Campo in Antwerpen - Galerie Esprit in Clinge - Galerie Husstege in 's Hertogenbosch - Galerie van Mourik in Rotterdam - Galerie Novante Nove in Amsterdam - Museum Bommel van Dam in Venlo - Stedelijk Museum in Schiedam.

GALERIE DE VIJF EIJKEN
Parkstraat 45
6828 JD Arnhem
tel. 026-3511004
galerie@devijfeijken.nl