Voorjaars-expositie met werken van Ben Bodt en Manja Hazenberg
16 maart 2008 t/m 27 april 2008

Van 15 maart tot en met 27 april exposeren in Galerie de Vijf Eijken in de Parkstraat 45 te Arnhem de kunstenaars Ben Bodt met schilderijen en Manja Hazenberg met ruimtelijk werk.
Het werk van Bodt is zeer divers. Soms werkt hij hij heel realistisch, heel precies. Soms met geabstraheerde werkelijkheid. Soms heel lyrisch abstract, soms vervreemdend. Maar altijd met een helder kleurgebruik en een preciese, doeltreffende penseelstreek. Schilderen is voor hem kiezen uit verschillende mogelijkheden, impulsen, gedachten, gevoelens, waarbij nu eens de gedachte, dan weer het gevoel of de impuls centraal staat. Mogelijkheden die voortkomen uit opgedane ervaringen, geziene beelden. Soms is de aanleiding een foto, een of andere beeld, een situatie, een abstractie, die al schilderend op wat voor manier dan ook ontstaat, verandert, maar dan zo direct mogelijk om bepaalde effecten teweeg te brengen. Vaak ook veranderen die effecten al schilderend of wordt gebruik gemaakt van spontane invallen door de mogelijkheden van de gebruikte materie.
Elk schilderij is een mysterie, dat je niet moet verklaren, maar moet ervaren. Het gaat niet om het kunstwerk maar om wat het teweeg brengt.
Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst te Arnhem.

Manja Hazenberg  volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva te Groningen
Architecturale vormen uit het verleden zijn vaak haar inspiratiebron, in het bijzonder de Egyptische en Sumerische bouwwerken en de zuil en architraaf in de Griekse architectuur. Spanning en evenwicht ontstaan door door stapeling en evenschikking, maar ook door het gebruik van contrasterende materialen. De textuur van het oppervlak vormt een belangrijk aspect van het werk. De materialen zijn soms hergebruikt en dragen sporen van hun verleden.
Symmetrie en contrasterend materiaalgebruik kenmerken haar werk. Zij maakt spannende composities door gebruik te maken van combinaties van zowel zacht als hard materiaal, elk met hun eigen structuren.

Ben W. Bodt

Schilderen is voor Ben Bodt kiezen uit verschillende mogelijkheden, impulsen, gedachten, gevoelens, waarbij nu eens de gedachte, dan weer het gevoel of de impuls centraal staat. Mogelijkheden die voortkomen uit opgedane ervaringen, geziene beelden. Soms is de aanleiding een foto, een of andere beeld, een situatie, een abstractie, die al schilderend op wat voor manier dan ook ontstaat, verandert, maar dan zo direct mogelijk om bepaalde effecten teweeg te brengen. Vaak ook  veranderen die effecten al schilderend of wordt gebruik gemaakt van spontane invallen door de mogelijkheden van de gebruikte materie.

Zijn werk is zeer divers. Soms werkt hij heel realistisch, heel precies. Soms met geabstraheerde werkelijkheid. Soms heel lyrisch abstract, soms vervreemdend. Maar altijd met een helder kleurgebruik en een preciese, doeltreffende penseelstreek.

Elk schilderij is een mysterie, dat je niet moet verklaren, maar moet ervaren. Het gaat niet om het kunstwerk maar om...

Manja Hazenberg

Manja Hazenberg (1952 Amsterdam)
Beeldend kunstenaar,keramisch beeldhouwer
Woont en werkt in Bussum.

Opleiding:
ABK Minerva, M..O . –A en –B Handvaardigheid Groningen (1975)

Architecturale vormen uit het verleden zijn vaak haar inspiratiebron,
in het bijzonder de Egyptische en Sumerische bouwwerken en de zuil en architraaf in de Griekse architectuur.
Spanning en evenwicht ontstaan door door stapeling en evenschikking, maar ook door het gebruik van contrasterende materialen.
De textuur van het oppervlak vormt een belangrijk aspect van het werk.
De materialen zijn soms hergebruikt en dragen sporen van hun verleden

Werk en leven:
Voor Galerie de Steenlinde ontwierp ze in 2002 een kunstwerk voor de gevel, het is de verbeelding van de boom de steenlinde (140x280 cm.) waarbij de abstracte vormen een monumentale uitstraling hebben.
Symmetrie en contrasterend materiaalgebruik kenmerken het werk, roestvrij staal en...

GALERIE DE VIJF EIJKEN
Parkstraat 45
6828 JD Arnhem
tel. 026-3511004
galerie@devijfeijken.nl